Werk Galecopperbrug stopgezet na herrie

Rijkswaterstaat werkt ‘s-nachts niet meer aan de Galecopperbrug op de A12 bij Nieuwegein vanwege de geluidsoverlast. De werkzaamheden veroorzaken zoveel lawaai, dat omwonenden er ’s nachts niet van kunnen slapen.

De Galecopperbrug wordt de komende twee jaar grondig gerenoveerd. De brug wordt onder meer verhoogd en versterkt. Bij de voorbereidende werkzaamheden moeten damwanden worden geplaatst. Dat gebeurde afgelopen weekend, maar het heien ging lastiger dan gedacht en dat zorgde voor veel herrie.

Rijkswaterstaat gaat met de aannemer praten over andere manieren om de damwanden te plaatsen. Tot die tijd wordt het werk stilgelegd.

Binnenkort krijgen bewoners in de Utrechtse wijk Kanaleneiland en een deel van de inwoners in Nieuwegein een brief waarin ze worden geïnformeerd over de situatie. Klik hier voor de brief aan de bewoners.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren