Wentelteefjes met verse kersen

De kersenoogst is in volle gang. De stalletjes met verse kersen staan dan ook weer langs de weg. Kersen over en toevallig ook nog wat boterhammen? Maak er lekker ouderwets wentelteefjes van. Met de verse kersen en de bessensapsaus wordt het een fris nagerecht. De geroosterde kokos maakt het af. Voor 4 personen
1 eetlepel maïzena
250 ml rodebessensap (flesje)
2 eetlepels suiker
500 g kersen
1 ei
4 eetlepels vanillekwark
4 eetlepels geraspte kokos
4 sneetjes brood (liefst oud)
20 g boter Extra: een kersenontpitter, een pannenkoekmes of brede spatel Roer in een kommetje de maïzena los met 2 eetlepels bessensap en de suiker. Breng in een pan de rest van het sap aan de kook. Voeg het maïzenapapje toe en laat het sap nog even binden. Neem de pan van het vuur en laat de saus afkoelen tot deze lauw of koud is. Was intussen de kersen en ontpit ze.Klop in een diep bord het ei los met de kwark en de helft van de kokos.
Snij de korsten van het brood en wentel de sneetjes één voor één door het eimengsel. Laat het eimengsel intrekken tot het brood doorweekt is, maar pas op dat het niet uit elkaar valt. Rooster intussen in een droge koekenpan de rest van de kokos lichtbruin en laat deze daarna op een bord afkoelen.
In de koekenpan een, niet te klein, klontje boter smelten en de sneetjes brood op een matig vuur aan beide zijden goudbruin bakken.Voorzichtig keren met pannenkoekmes of spatel, de boterhammen willen nog wel eens aan de pan gaan kleven. Leg de wentelteefjes op vier (warme) borden en beleg ze met kersen. De geroosterde kokos erover strooien en het sausje in een dun straaltje rond de boterhammen schenken. Eet de wentelteefjes warm. Nagerecht voor 4 personen
Bereidingstijd ca. 30 minuten Tip
Maak wentelteefjes bij voorkeur van oud brood, dit is steviger dan vers brood, dat sneller uit elkaar valt. Voor dit gerecht wordt meestal witbrood gebruikt, maar als je de wentelteefjes liever met een “bite” hebt is lichtbruin (en voor de liefhebber zelfs donkerbruin) brood een goede keuze. Ze kunnen zelfs van rozijnenbrood gemaakt worden, hetgeen een heerlijk resultaat geeft. Wel rozijnenbrood zonder spijs gebruiken. Weetje
Niet alleen in Nederland eten we wentelteefjes. Het is een populair ontbijt in grote delen van Europa en Noord-Amerika. In Frankrijk wordt het Pain perdu (verloren brood) genoemd en in Engeland French toast. In België noemt men wentelteefjes Verloren brood of Gewonnen brood, al naar gelang ze van vers of oud brood zijn gemaakt. Dit recept printen? Klik op het icoon hieronder.
Reageren? Klik op de rode emailbutton

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk