Katern

Wees creatief met maatwerk spiegels in huis

Huishoudens die kiezen voor een renovatie van hun woon- of bijvoorbeeld slaapkamer zullen niet direct denken aan het nut van het gebruik van spiegels aan de wand. Een grote spiegel in de badkamer, eventueel gecombineerd met een losse spiegel in de hal is voor veel mensen voldoende. Met een spiegel kun je echter heel veel kanten op! Denk bijvoorbeeld aan de mogelijkheid om een mozaïek van spiegels te maken. Iets wat ook mogelijk is met fotolijstjes in verschillende formaten. Het geeft wanden een speelse uitstraling; het opnieuw schilderen ervan is niet meer nodig! Er zijn meer redenen om voor het gebruik van spiegels in huis te kiezen. In dit artikel lees je er meer over.

spiegel op maat bij Glaswebwinkel

Breek de kale wand met een spiegel
Bestel een spiegel op maat bij Glaswebwinkel om een kale wand in de hal of bijvoorbeeld woonkamer te kunnen breken. Hang de spiegel bijvoorbeeld ter hoogte van de deur naar de hal aan de muur. Niet alleen breekt een spiegel de kale wand op deze manier; de spiegel laat je bij binnenkomst door de ruimte heen kijken. Dit maakt dat een woonkamer optisch groter zal ogen. Het bestellen van een maatwerk spiegel maakt het mogelijk een spiegel op te hangen, die precies past bij de vrije ruimte op jouw wand. Ook de keuze voor het eerder genoemde mozaïek van spiegels zal een woonkamer optisch groter laten ogen.

Zorg voor meer licht in ruimtes met spiegels
Naast het feit dat spiegels kamers optisch groter kunnen laten ogen, hebben ze een positieve werking op de hoeveelheid licht in een ruimte. Zeker in de kleinere, donkere kamers van je woning is het interessant om het gebruik van spiegels te overwegen. De spiegels zorgen in zo’n ruimte voor het weerkaatsen van de natuurlijke lichtinval in de kamer. Probeer naar een zo strategisch mogelijk plek voor de spiegel te zorgen, om het effect ervan op de lichtinval te maximaliseren.

Spiegels combineren met grote kamerplanten
Bij het aanpakken van het interieur in de ruimtes van je woning zou je de spiegels kunnen combineren met verschillende andere elementen. Denk bijvoorbeeld aan de combinatie van een aantal grote spiegels met enkele kamerplanten. De kamerplanten zorgen voor meer kleur in een woon- of slaapkamer. Daarbij hebben deze planten een positief effect op de concentratie zuurstof in de lucht. Het maakt het makkelijker om je langdurig te kunnen concentreren. Niet voor niets wordt soms aangeraden een grote plant in je kantoor aan huis te plaatsen.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk