Katern

‘Weer terug op onze berg in Italië’

Best een drukke maand gehad, ondanks dat we geen gasten meer hebben. Allereerst natuurlijk de appartementen schoonmaken, nakijken op gebreken en als laatste de luikjes dicht. Nu maar wachten tot het 1 april is, dan zal ons vierde seizoen beginnen. Maar eerst de herfst en de winter.

Mijn voet/enkel is nog steeds niet in orde. Maar er is wel weer wat vooruitgang. Zo had een vriendin van mij een specialist op bezoek, een soort fysiotherapeut. Hij woont in het noorden van Nederland en was een paar dagen met zijn vrouw hier in Italie. Hij heeft mij een aantal oefeningen gegeven, ik moet zeggen dat het het helpt om beter te lopen. En sinds vorige week is het traject gestart om al het ijzerwaren te verwijderen. Eerst zijn er allerlei controles gedaan in het ziekenhuis, alles bij elkaar heeft het zo’n twee dagen geduurd. Nu wachten op een oproep, ik zal toch een nachtje moeten blijven. En daarna……we zien wel.

En ik ben een week in Nederland geweest. Ik was dus bijna drie jaar niet geweest, en dat was te merken ook, jemig wat een druk land. Omdat het hefstvakantie was, waren een heleboel lieve kennissen op vakantie, jammer. Maar ik heb toch nog een aantal leuke bezoekjes kunnen doen. Een lieve ex collega, een belangrijk persoon van pen.nl, een paar lieve familieleden, en nog heerlijk geluncht met twee bijzondere mensen uit Baarn. Zij zijn hier als gast twee keer geweest, maar het klikte zo dat we nog steeds een hartelijk contact hebben. Verder heel veel uit gegeten, van Mac Donald tot deftig Japans. Ook nog Mexicaans gegeten, en Hollandse stampot andijvie. Maar ik was weer zo blij om weer hier op mijn bergje te zijn. Nederland is leuk, maar hier is mijn thuis.

En dan zijn we sinds een week op dansles. Geen salsa maar traditionele Liscio. Mario heeft al dans schoenen gekocht, het is heel leuk. Kunnen we gezellig meedoen als we willen. Ik weet dat de Hollandse colonie hier smakelijk om moet lachen, ze doen maar. Het is gewoon een gezellige avond, puur Italiaans. Afgelopen maandag de eerste les. Iedereen die binnen kwam had wat te eten of wijn bij zich. Terwijl er een bar is. Vreemd vonden wij, maar later bleek dat er alleen iemand achter de bar staat als er wisseling van de les is.

Tot de volgende keer.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk