Weer bermbrand op de Lekdijk langs de A27 bij Nieuwegein

Op de Lekdijk Oost bij Nieuwegein is donderdagmiddag 26 juli jl. weer brand ontstaan in de berm van de A27. Ook nu brandde een groot deel van de berm af. Het was de vierde keer in korte tijd dat op deze plek brand uitbrak. Dinsdagmiddag 24 juli jl. was het ook raak op deze plek.

Omstanders schakelden de brandweer in, maar kwamen zelf ook in actie. Een man ging met bossen stro de brand te lijf. Ook een trekker met een grote watertank van de firma van Schaik kwam langs en zette de kraan open, waardoor een groot deel van het vuur al werd gedoofd voor aankomst van de brandweer. Brandweerlieden liepen het afgebrande deel nog een keer na en blusten de resterende brandhaardjes af.

Geen sigarettenpeuken uit het raam
Rijkswaterstaat roept automobilisten dan ook met klem op om hun sigarettenpeuken en ander afval binnen boord te houden. Niet alleen omdat het verboden is, maar zeker ook omdat ze met deze droogte snel brand veroorzaken.

Aangezien het zomerweer volgens het KNMI nog wel even aanhoudt, drogen de bermen nog verder uit. Bovendien hebben we al de warmste mei ooit en de droogste juni in meer dan 50 jaar achter de rug.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren


Call Now ButtonHeeft u nieuws? Bel ons!