Blussen met de kraan open: brandweer heeft handen vol aan bermbranden

De brandweer heeft zijn handen vol aan bermbranden. In Nieuwegein was het zondagavond rond 19.00 uur weer raak op de A.C. Verhoefweg ter hoogte van de Shell. De brandweer van Tolsteeg werd opgeroepen om de brand te blussen. De middenberm is over enkele tientallen meters afgebrand.

Automobilisten die de brand zagen ontstaan waren begonnen met de brand te blussen voordat de brandweer ter plekke was. De brand was na een halfuurtje geblust. Onze videograaf Michael Simonse was ter plekke en maakte bovenstaand videoverslag.

Geen sigarettenpeuken uit het raam
Rijkswaterstaat roept automobilisten dan ook met klem op om hun sigarettenpeuken en ander afval binnen boord te houden. Niet alleen omdat het verboden is, maar zeker ook omdat ze met deze droogte snel brand veroorzaken.

Aangezien het zomerweer volgens het KNMI nog wel even aanhoudt, drogen de bermen nog verder uit. Bovendien hebben we al de warmste mei ooit en de droogste juni in meer dan 50 jaar achter de rug.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren