Video: Politie Nieuwegein voorkomt grote bermbrand op de Lekdijk nabij de A27

Dinsdagmiddag 24 juli jl. wist de politie van Nieuwegein een grote natuurbrand te voorkomen. Rond 15.45 uur zagen zij dat een berm op de Lekdijk Oost in brand stond.Een voorbijganger merkte de brand op en belde de hulpdiensten. Door accuraat optreden met een brandblusser en een schep wisten de agenten de brand nabij de A27 onder controle te houden.

De agenten, die eerder ter plekke waren dan de brandweer, wisten de brand te beperken tot slechts 50 vierkante meter. De brandweer heeft de brand verder nageblust. Onze videograaf Michael Simonse was ter plaatse en maakte bovenstaand videoverslag.

De afgelopen tijd zijn op deze lokatie, maar ook elders in Nieuwegein, meerdere bermbranden ontstaan. Rijkswaterstaat roept automobilisten dan ook met klem op om hun sigarettenpeuken en ander afval binnen boord te houden. Niet alleen omdat het verboden is, maar zeker ook omdat ze met deze droogte snel brand veroorzaken.

Weer informatie
Het KNMI in De Bilt heeft voor morgen en overmorgen code oranje afgegeven, vanwege de extreme hitte. Volgens het weerinstituut worden zeer hoge temperaturen verwacht, van 35 graden en hoger.

Het KNMI verwijst mensen ook door naar het Nationaal Hitteplan van het RIVM in Bilthoven. Volgens het instituut is het van groot belang dat mensen goed voorbereid zijn op de hitte. Vandaag werd bekend dat ouderenbond ANBO dat hitteplan maar overdreven vindt.

Vandaag was ’t al een tropische dag, met temperaturen boven de 30 graden. Als het morgen en overmogen ook zo warm wordt, spreken we van een hittegolf.

Door de aanhoudende hitte wordt de luchtkwaliteit in ons land slecht. Met name het midden en het oosten van het land krijgen tot en met vrijdag te maken met smog.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren