Week van Lezen en Schrijven – De Nieuwegeinse woordzoeker 

Tijdens de Week van Lezen en Schrijven (7 t/m 13 september) besteedt de bibliotheek extra aandacht aan laaggeletterdheid. Dit jaar is dat in de vorm van een woordzoeker. Help je mee om laaggeletterdheid bespreekbaar te maken?  Doe dan mee met de Nieuwegeinse woordzoeker en win een e-reader!

In Nieuwegein wonen meer dan 7500 mensen die moeite hebben met lezen en schrijven. Gelukkig zijn er veel manieren om te oefenen met lezen en schrijven! Zo vind je in de bibliotheek en door heel Nieuwegein verschillende hulpmiddelen en instanties.

Laaggeletterden kunnen vaak wel een beetje lezen en schrijven. Wat ze niet kunnen is bijvoorbeeld zelf een formulier invullen of de bijsluiter van medicijnen lezen. Vaak gebruiken ze in dergelijke situaties smoesjes als ‘Ik ben mijn leesbril vergeten’, ‘Mijn handschrift is zo lelijk. Wil je dit voor me noteren?’ of ‘Ik vul dit formulier liever thuis in’. Veel laaggeletterden willen iets veranderen aan hun situatie, maar schamen zich om erover te praten, weten niet hoe ze dit moeten aanpakken of missen steun in hun omgeving. Jij kunt ze helpen.

Gedurende de week van Lezen en Schrijven hangt er in de bibliotheek en op een aantal andere openbare plekken in Nieuwegein, een poster met verschillende woorden die te maken hebben met taal. De woorden zijn alleen niet compleet: er ontbreekt een letter. De ontbrekende letters vormen samen een woord en zo vullen we samen Nieuwegein met taal!

Wat kun je winnen:

  • 1e prijs: Kobo e-reader (t.w.v. € 100,-)
  • 2e prijs: Boekenbon (t.w.v. € 50,-)
  • 3e prijs: Bibliotheek jaarabonnement (t.w.v. € 45,-)

De flyer met het antwoordformulier kan vanaf zaterdag 5 september opgehaald worden in de bibliotheek en het antwoord kan tot dinsdag 15 september worden ingeleverd. De winnaar wordt tijdens de Taalbrigade op 18 september in de bibliotheek bekendgemaakt!

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren