Wattbaan 27: Kansrijke woningbouwlocatie opgeleverd

Symbolisch overhandigt eigenaar/projectontwikkelaar Harm Mensink de eerste sleutel aan wethouder Hans Adriani. Daarmee is de oplevering van het eerste getransformeerde kantoorgebouw van Rijnhuizen een feit en zijn de bewoners begin augustus ingetrokken in hun nieuwe woning.

Hans Adriani: “Ik ben blij dat we 2,5 jaar na het vaststellen van de gebiedsvisie de eerste woningen al kunnen opleveren. Dat is sneller dan verwacht. Hiermee geven we invulling aan het woningbouwprogramma 2030. Het bieden van een plek aan iedereen met een urgente woningbehoefte in Nieuwegein. Daarmee dragen we bij aan de doorstroming op onze woningmarkt.”

Wattbaan 27
Dit pand was voorheen in gebruik als kantoor. ArthurArmstrong transformeerde het gebouw naar een wooncomplex met 77 huurappartementen in de vrije sector. De bewoners zullen in de loop van augustus hun intrek nemen. De woningen worden opgeleverd met een gemiddelde energie-index van 0,6. Een dergelijke lage energieindex is voor transformatieprojecten ongewoon. Harm Mensink: “Duurzaamheid is een keuze. Ik vind het noodzakelijk om hier vroegtijdig bij stil te staan. Daarnaast is een duurzame exploitatie op langere termijn belangrijk. Je doet jezelf anders tekort.’

 

Ontwikkeling Rijnhuizen
Wattbaan 27 maakt onderdeel uit van Rijnhuizen. Een gebied dat op dit moment ontwikkeld wordt naar een mooie wijk waar het fijn wonen en werken is en waar prima gerecreëerd kan worden. De wijk Rijnhuizen heeft veel potentie gezien de aanwezigheid van het Merwedekanaal en de cultuurhistorische parels: het Fort Jutphaas en Kasteel Rijnhuizen. Ook is er al veel groen in het gebied. Dit groen zal met een Oeverpark en een Watertuin toenemen. Het doel is 1500 woningen in verschillende woonsegmenten toe te voegen in Rijnhuizen. In 2014 stelde de gemeente hiervoor de gebiedsvisie Mooi Rijnhuizen vast.

Club Rhijnhuizen
Club Rhijnhuizen is een particulier netwerk dat meehelpt om van Rijnhuizen een mooi en herkenbaar woon-, werk- en leefgebied te maken. De club bestaat uit eigenaren, bewoners, ontwikkelaars, initiatiefnemers, werkgevers, overheidsexperts en andere betrokkenen. Iedereen die die in Rijnhuizen woont, werkt, eigendom heeft en ontwikkelt mag lid worden.

Woningbouwopgave 2030
De behoefte aan woonruimte in Nieuwegein en de Utrechtse regio groeit hard. De verwachting is dat dit de aankomende 25 jaar zo blijft en pas daarna stabiliseert. Samen met de stad is het afgelopen half jaar uitgebreid gekeken naar de woonbehoefte en naar mogelijkheden om de extra woningen die nodig zijn te realiseren binnen de gemeentegrenzen. Dat leverde de woningbouwopgave 2030 op. De Wattbaan 27 is één van de kansrijke woningbouwlocaties die in dit programma is aangewezen en nu is gerealiseerd.

Transformaties
Nieuwegein heeft een actieve kantorenaanpak. Meerdere voorheen leegstaande kantoorpanden zijn inmiddels omgevormd naar woningen. Eigenaren, ontwikkelaars, beleggers en woningcorporaties hebben hiertoe initiatieven ingediend. En nog steeds komen nieuwe initiatieven binnen. De gemeente verbindt partijen om tot goede plannen te komen. Door lege kantoorgebouwen om te vormen, is er weer een positieve bijdrage aan de leefbaarheid van de buurt.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren