Oorzaak brand in de Liesbosch blijft onduidelijk maar brandstichting wordt uitgesloten

De brand, die zondagavond 29 oktober jl. enkele oude veilinghallen op bedrijventerrein Liesbosch in Nieuwegein verwoestte, is waarschijnlijk niet aangestoken, dat zegt de politie aan onze redactie. Door het verwoestende effect van de brand kan niet kan worden aangetoond dat brandstichting een mogelijke oorzaak is. Dat concluderen de politie en de brandweer na het onlangs gehouden onderzoek. Wat wel de oorzaak van de brand was zal nooit duidelijk worden. Volgens de onderzoekers kan een technische oorzaak niet worden uitgesloten, maar zekerheid is er niet.

De grote brand verwoestte eind verleden maand enkele oude veilinggebouwen. Hierbij kwam veel asbest vrij, dat zich verspreidde over een groot gebied richting Down Under. De bedrijventerreinen Liesbosch en Laagraven waren daardoor een paar dagen niet of nauwelijks bereikbaar. Ook werden meerdere wegen, waaronder N408 afgesloten vanwege het verwijderen van asbest langs de wegen en op bermen en kantoren.

De oude veilinghallen worden op dit moment gesloopt. De eigenaar, Laagraven Investment, gaat op de huidige lokatie een distributiecentrum bouwen voor JUMBO. De vergunningen daarvoor zijn inmiddels afgegeven. Omdat brandstichting nu wordt uitgesloten kunnen de verzekeraars sneller geld uitkeren aan gedupeerden.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren