Waterschapsverkiezingen 20 maart 2019

Op 20 maart zijn niet alleen de Provinciale Statenverkiezingen, maar ook de Waterschapsverkiezingen. Je stemt die dag dus op de politieke partij van je voorkeur én voor het nieuwe bestuur van het waterschap. Als enige land ter wereld stemmen we in Nederland voor de waterschappen. In Nieuwegein is dat voor het waterschap De Stichtse Rijnlanden (HDSR). Daarom ontvang je vier tot twee weken voor 20 maart ook twéé stempassen.

Water is overal om ons heen. De waterschappen houden al dat water op peil, beschermen het land tegen hoog water en maken ons afvalwater schoon. En hoe ze dat doen, dat bepaal jij! door te stemmen. Op deze pagina kunt u meer vinden over de Waterschapsverkiezingen op 20 maart 2019.

Wilt u meer weten en de mensen ontmoeten van het Waterschap? Dan is op 9 maart aanstaande van 11.00 uur tot 16.00 uur een Open dag/Verkiezingsmarkt op het rioolwaterzuiveringsstation Nieuwegein/IJsselstein aan het Klaphek 1 in IJsselstein. U kunt daar ook direct zien hoe het proces verloopt waarbij afvalwater van huishoudens en bedrijven wordt schoongemaakt, waarna het gereinigde water op het oppervlaktewater wordt geloosd.

Hieronder vindt u een stemhulp voor de Waterschapsverkiezingen 2019. Doe de test en ontdek welk partijen het beste bij u past.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Koster+Schoenmode Galecop+Golf+120x90 Adverteren