‘Wat groeit of leeft daar in Nieuwegein’

Vraagt u zich wel eens af wat dat nu weer voor een wilde plant of onkruid is, in de tuin of de berm of ergens tussen het gras in het park in Nieuwegein? Of wat dat voor een paddenstoel is? Of wat daar nu weer kruipt of vliegt, soms zelfs in huis? De Nieuwegeinse natuurliefhebber Udo Tenge beschrijft iedere week een plantje, zwammetje of beestje dat u ergens kunt tegenkomen. Ook heeft hij een eigen website.

Udo: Doorgaans zie je in de zomer de meeste vlinders en motvlindertjes. De spanners vormen in Nieuwegein een grote groep waarvan je iets te zien kunt krijgen, meestal als ze doodstil op een blaadje zitten. De Grijze stipspanner is er daar één van (nou ja, grijs…).

Udo: De grijze stipspanner is niet altijd grijs en houdt, als zo veel spanners, haar kopje gebogen als zij op een blaadje zit. Vreemd eigenlijk, spanners zijn best mooi en toch willen zij vooral niet opvallen.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren