‘Wie kruit daar in Nieuwegein’

Op De Digitale Stad Nieuwegein hebben we wekelijks een portret van een opmerkelijk persoon. Met de camera in de aanslag lopen we door Nieuwegein. Gefascineerd in personen proberen we met de camera, opvallende, opmerkelijke personen vast te leggen. Wie is de man, vrouw of kind die daar zit, loopt, fietst, werkt ligt of speelt? Deze week Mirjam de Groot.

Arend Bloemink: ‘De van oorsprong Zeeuwse Mirjam duwt met veel gemak een kruiwagen vol sloophout voor zich uit wanneer ik haar in bouwspeeltuin Bouwgein ontmoet voor het maken van de foto’s bij haar Portret Van De Week. Het is zaterdagmiddag. Nog één week, dan begint de basisschoolvakantie. En vóór die tijd moeten alle door de kinderen zelfgebouwde hutten gesloopt zijn. Dan kunnen de deelnemers aan de Vakantieweek straks mooi met een schone lei, in een schone bouwspeeltuin aan de slag. Als voorzitter van de stichting Bouwgein is Mirjam zeer betrokken bij het wel en zeker ook het wee (denk aan het tot de grond toe afbranden van het pand enkele jaren geleden!) van Bouwgein. Maar, Mirjam is en doet veel meer!’

Klik op het cameraatje hieronder en maak, in woord en beeld, nader kennis met Mirjam wanneer zij de vijf, altijd dezelfde, vragen uitvoerig beantwoordt.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk