‘Wat groeit of leeft daar in Nieuwegein’

Vraagt u zich wel eens af wat dat nu weer voor een wilde plant of onkruid is, in de tuin of de berm of ergens tussen het gras in het park in Nieuwegein? Of wat dat voor een paddenstoel is? Of wat daar nu weer kruipt of vliegt, soms zelfs in huis? De Nieuwegeinse natuurliefhebber Udo Tenge beschrijft iedere week een plantje, zwammetje of beestje dat u ergens kunt tegenkomen. Ook heeft hij een eigen website.

Udo: Ik probeer zoveel mogelijk met “nieuwe vondsten” te komen, maar als ik een al eerder getoond object vindt dat mooier en opvallender toont… Dus deze keer: Paderus Fuscipes op een paardenbloem, een kortschildkevertje dat zich in allerlei bochten kan wringen.

Udo: Paderus fuscipes toont als een kleurig wormpje met pootjes, maar is een bijzonder kevertje uit de familie kortschilden. Al eerder getoond, maar nu wat opvallender.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren