‘Wat groeit of leeft daar in Nieuwegein’

Vraagt u zich wel eens af wat dat nu weer voor een wilde plant of onkruid is, in de tuin of de berm of ergens tussen het gras in het park in Nieuwegein? Of wat dat voor een paddenstoel is? Of wat daar nu weer kruipt of vliegt, soms zelfs in huis? De Nieuwegeinse natuurliefhebber Udo Tenge beschrijft iedere week een plantje, zwammetje of beestje dat u ergens kunt tegenkomen. Ook heeft hij een eigen website.

Udo: ‘Wist u dat zweefvliegen ook platvoeten kunnen hebben. Er is zelfs een hele familie van en met platvoeten. Niet dat het opvalt, maar wat uitvergroot blijken het desondanks heel mooie, glanzende beestjes te zijn. Daarom deze keer: het scheefvlekplatvoetje.

Bij de foto: ‘Ze zijn niet zo algemeen, maar platvoetjes kun je overal tegenkomen waar bloemen zijn. Hopelijk ook in uw tuin, en het zijn geen voetjes waarmee de beplanting platgetrapt kan worden. Geen mensen dus, maar zweefvliegen. Zoals dit scheefvlekplatvoetje.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren