‘Wat groeit of leeft daar in Nieuwegein

Vraagt u zich wel eens af wat dat nu weer voor een wilde plant of onkruid is, in de tuin of de berm of ergens tussen het gras in het park in Nieuwegein? Of wat dat voor een paddenstoel is? Of wat daar nu weer kruipt of vliegt, soms zelfs in huis? De Nieuwegeinse natuurliefhebber Udo Tenge beschrijft iedere week een plantje, zwammetje of beestje dat u ergens kunt tegenkomen. Ook heeft hij een eigen website.

Udo: ‘’Vliegen staan vooral bekend als vieze beestjes. Maar als je goed kijkt, zie je toch ook vaak best mooie soorten, ergens buiten op een bloem of een blaadje. Ook al zijn ze grauw, met een leuk rond koppie en mooie grote vleugels kan ook een vlieg er goed uitzien, zoals deze kleine snipvlieg (Chrysophilus cristatus).

Udo: ‘

Ook al ziet u ze niet vliegen, ze zijn er wel en overal: vliegen. En naast die om je heen zoemende bromvliegen of steekvliegen zijn er ook, die het liefst niet gezien of gehoord willen worden. Klein en onopvallend, maar van dichtbij gezien toch wel leuke vliegjes zijn er ook. Rustend op een blaadje of sprietje, zo schuw als een wezel is dit snipvliegje (Chrysophilus cristatus). Met de vleugels mee even groot als een huisvlieg, maar het toont wat beter.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren


Call Now ButtonHeeft u nieuws? Bel ons!