‘Wat groeit of leeft daar in Nieuwegein’

‘Wat groeit of leeft daar in Nieuwegein’

Vraagt u zich wel eens af wat dat nu weer voor een wilde plant of onkruid is, in de tuin of de berm of ergens tussen het gras in het park in Nieuwegein? Of wat dat voor een paddenstoel is? Of wat daar nu weer kruipt of vliegt, soms zelfs in huis? De Nieuwegeinse natuurliefhebber Udo Tenge beschrijft iedere week een plantje, zwammetje of beestje dat u ergens kunt tegenkomen.

Ziet u ergens een plantje, zwammetje of beestje maar weet u niet welke het is? Maak er dan een digitale foto van en vermeldt natuurlijk de vindplek, dan zorgen wij dat deze wordt beschreven als u het naar ons mailt. Udo: ‘De bijenwereld is ontzettend uitgebreid. Het zijn allemaal bijen, maar net even anders. Zo ook de tuinbladsnijder, die haar nestjes bekleed met stukjes blad, liefst van rozen.

‘Tuinbladsnijders behoren tot een familie van behangersbijen, die hun nestjes bekleden met stukjes blad. De tuinbladsnijder heeft de grootte van een gewone honingbij, en verzamelt stuifmeel met een soort borsteltje, waartoe haar achterlijf dient. Het borstelen van een bloem is een grappig gezicht. Je vindt ze overal waar bloemen staan, en het is in de zomer een vrij algemene soort in Nieuwegein.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk