‘Wat groeit of leeft daar in Nieuwegein’

Vraagt u zich wel eens af wat dat nu weer voor een wilde plant of onkruid is, in de tuin of de berm of ergens tussen het gras in het park in Nieuwegein? Of wat dat voor een paddenstoel is? Of wat daar nu weer kruipt of vliegt, soms zelfs in huis? De Nieuwegeinse natuurliefhebber Udo Tenge beschrijft iedere week een plantje, zwammetje of beestje dat u ergens kunt tegenkomen.

Ziet u ergens een plantje, zwammetje of beestje maar weet u niet welke het is? Maak er dan een digitale foto van en vermeldt natuurlijk de vindplek, dan zorgen wij dat deze wordt beschreven als u het naar ons mailt. Udo: ‘Deze keer maar weer eens een plant die met het vele opgebrachte zand naar Nieuwegein is gekomen.j De: Schapenzuring‘.

Udo: ‘Langs wegen en stoepranden, en vele parkeerplaatsen, bloeit in Nieuwegein ‘s zomers de schapenzuring. Het is een kleine plant in groepsverband, meestal tot 40 cm hoog en met honderden heel kleine bloempjes die vaak geelgroen maar ook scharlakenrood kunnen zijn. Klik op het fotocameraatje hieronder voor de rode versie.’

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk