Wandelen met het IVN Nieuwegein in het Zocherpark

IVN afdeling Nieuwegein-IJsselstein e.o., organiseert op zondag 11 maart 2018 een wandeling in het Zocherpark in Utrecht. Het in de 19e eeuw in het Utrechts singelgebied aangelegde Zocherpark was één van de eerste openbare wandelparken van die tijd. Ontwerper Johan David Zocher jr. legde op de oude stadswallen en bolwerken een park aan in Engelse landschapsstijl. De bomen die destijds zijn geplant zijn nu, zo’n 150 jaar later, uitgegroeid tot majestueuze bomen.

Tijdens de wandeling op deze zondagmiddag zullen de gidsen je kennis laten maken met diverse boomsoorten op de route. Juist in de winter, als al het blad eraf is, zijn de karakteristieke vormen van de verschillende boomsoorten goed te zien. Ook de boombast en de knoppen helpen om de boomsoort te herkennen. Informatie is te verkrijgen bij Pieter van den Tillaard tel. 030 – 63 73 384 of Eveline Zijderveld 030 – 63 77 451.

Voor de wandeling verzamelen we om 10.00 uur op de pandhof Sinte Marie aan de Mariaplaats, Mariahoek 14 in Utrecht. Deelname aan de excursie is gratis; een vrijwillige bijdrage in de kosten is natuurlijk welkom. Het is niet nodig om je van tevoren aan te melden.

Over IVN
IVN Natuureducatie zet zich als landelijke non-profit organisatie in voor een groen, gezond en duurzaam Nederland. Dit doen zij door de natuur in de harten van mensen te brengen en laten jong en oud actief ervaren hoe leuk, leerzaam, gezond én belangrijk natuur is. De 130 professionals, 25.000 leden en 170 vrijwilligersafdelingen organiseren natuuractiviteiten, cursussen en campagnes. Daarbij focussen zij op vier kernthema’s: Kind & natuur, Natuur in de buurt, Natuur & recreatie en Natuur & gezondheid.

‘IVN is ervan overtuigd dat kennis van en betrokkenheid bij de natuur, duurzaam handelen stimuleert.’ De afdeling Nieuwegein-IJsselstein en omstreken is actief in de gemeenten Nieuwegein, IJsselstein en Houten en organiseert excursies, cursussen en jeugdactiviteiten waaraan iedereen kan deelnemen.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren