Katern

Wandelen door de natuur met het IVN

Het IVN, Instituut voor natuureducatie & duurzaamheid (afdeling Nieuwegein-IJsselstein e.o.), organiseert op zondag 13 december een excursie door de Everdinger uiterwaarden.

In het kader van het beleidsplan ‘Ruimte voor de Rivier’ is besloten om het verbeteren van de waterafvoer van de Lek samen te laten gaan met natuurontwikkeling. In de uiterwaarden zijn daarom nevengeulen gegraven om zo natte moerasachtige gebieden te laten ontstaan. In de winter is het druk in de uiterwaarden: er verblijven daar en in de nieuw ontstane moerassen vele soorten vogels, die uit het hoge noorden zijn gekomen om hier te overwinteren, zoals vele soorten eenden, meerdere soorten ganzen en steltlopers (vogels op hoge poten). De wandeling loopt over de oude zomerdijk. Stevige schoenen zijn aan te raden.

Verzamelen is om 13.30 uur bij Jack’s Grillhouse in Nieuwegein aan het Parkhout 2 of om 14.00 uur bij de parkeerplaatsen bij de ingang van het natuurgebied (oostelijk tegenover de kerk van Everdingen aan de Lekdijk 27. Deelname aan de excursie is gratis; een kleine vrijwillige bijdrage ter bestrijding van de kosten is natuurlijk welkom. Het is niet nodig om zich van tevoren aan te melden. Voor informatie kunt u bellen met de IVN-gids Eveline Zijderveld, 030 – 637 7451 of 06-4783 6472.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk