Waldorfsalade

Deze zacht-frisse salade op basis van knolselderij is op veel verschillende manieren te gebruiken. Voor minstens 4 personen
knolselderij (ca. 500 g schoongemaakt)
citroensap (flesje)
2 appels, stevig en ongeschild bv. Elstar
1 grapefruit, wit
50 gr walnoten, gepeld
5 eetlepels magere kwark
5 eetlepels fritessaus
1 theelepel suiker
zout
peper, versgemalen Extra: keukenmachine o.i.d. om de knolselderij te raspen Als de walnoten nog gepeld moeten worden, dat nu eerst doen.
Dan de knolselderij doormidden en in plakken snijden en deze schillen.
Was de plakken schoon onder de kraan en dep ze droog.
Rasp de knolselderij, doe het in een grote schaal en besprenkel direct met citroensap tegen het verkleuren.
Was de appels goed en snij ze in vieren.
Snij kroontje, steeltje en een stukje schil bij het steeltje weg en verwijder het klokhuis.
Snij de parten in dunne plakjes en die weer in dunne reepjes, hou wat achter voor de garnering.
Doe de appel bij de knolselderij en schep het direct door elkaar.
Schil de grapefruit met een scherp mes tot net op het vruchtvlees.
Snij de grapefruit tussen de vliezen uit en snij de partjes iets kleiner.
Doe grapefruit en walnoten ook in de schaal, hou enkele walnoten achter voor de garnering.
Klop een saus van kwark, fritessaus en suiker.
Maak op smaak met peper en zout.
Schep de saus voorzichtig met twee vorken door de salade.
Dien de salade op in een schaal of op een schotel, gegarneerd met wat appel en walnoot.
Heerlijk met zelfgebakken brood, als fris beleg tussen een broodje, als onderdeel van een buffet of als bijgerecht bij een hoofdmaaltijd.
Ook goed te gebruiken als basis voor een voorgerecht. Hoofd-, lunch-, voor- of buffetgerecht, bijgerecht.
Voorbereiden en bereiden in ca. 25 minuten. Tip
Aan Waldorfsalade worden ook vaak wat gehalveerde druiven toegevoegd. Rozijnen (gewassen) en/of stukjes ananas erdoor is ook erg lekker. Weetje
De Waldorfsalade ontleent zijn naam aan het Waldorf-Astoria Hotel aan Park Avenue in Manhattan, New York. De wereldberoemde salade werd in dit hotel in 1896 voor het eerst geserveerd. Volgens het originele recept bevat de salade selderij, appels, rozijnen, walnoten, mayonaise en citroensap. De walnoten zijn optioneel. Dit recept printen? Klik op het icoon hieronder.
Reageren? Klik op de rode emailbutton.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk