Waarom railspots interessant zijn als winkelverlichting

Heeft u een winkel? Dan zijn er tal van zaken waar u rekening mee moet houden bij het inrichten. Een zeer belangrijk onderdeel van de winkelinrichting, is de winkelverlichting. Met verlichting heeft u namelijk veel mogelijkheden om bijvoorbeeld producten uit te lichten. Maar u moet er met uw verlichting ook rekening mee houden, dat u uw winkelinterieur misschien regelmatig vernieuwd. Het zou dan handig zijn, wanneer u verlichting kiest die gemakkelijk aanpasbaar is aan een vernieuwd winkelinterieur. De beste oplossing hiervoor is railverlichting.

Wat is railverlichting?
Railverlichting is ook daadwerkelijk wat de naam aangeeft, namelijk verlichting op rails. De rails wordt aan het plafond gemonteerd. Er zijn rechte stukken rails, maar ook bochten en andere hulpstukken. Zo kunt u de rails monteren zoals het u uitkomt en u kunt verlichting door uw gehele winkelpand laten lopen. Aan de rails hangt u spots. U kunt kiezen voor een onbeperkt aantal spots en deze kunt u aan de rail verplaatsen op de plek die voor u geschikt is. Daarom is railverlichting zulke flexibele verlichting. Vernieuwd u de winkelinrichting, dan schuift u de spots gewoon op de plek waar u wenst. U hoeft dus nooit meer andere verlichting te kopen of armaturen van en aan de wand te monteren.

Winkelverlichting met 1 fase of 3 fase spots?
Het belangrijkste waar op moet letten bij railverlichting, is checken over hoeveel stroomcircuits u beschikt in uw winkelruimte. Dit bepaalt namelijk of u moet kiezen voor 1 fase railspots (monofase) of toch voor de meer flexibele 3 fase railspots. Met maar één stroomcircuit tot uw beschikking, heeft u doorgaans maar één schakelaar om de verlichting aan of uit te schakelen, meer smaken zijn er niet. Met 3 fase spots heeft u drie onafhankelijk van elkaar te bedienen stroomcircuits. Dit geeft veel meer mogelijkheden voor uw verlichting. Schakel in de avonduren de verlichting in uw winkel uit, maar verbind de verlichting in de etalage met een stroomcircuit die u laat branden. De keuze voor 1 fase of 3 fase verlichting is ook belangrijk, omdat u dit bij aanschaf van uw rails en spots al moet weten. U koopt namelijk of 1 fase rails met 1 fase spots of 3 fase rail met 3 fase spots. Belangrijk bij uw keuze voor 3 fase railspots is wel dat u beschikt over een driefasig net.

Kies de spots voor railverlichting die bij uw winkelinterieur passen
Als u op zoek gaat naar spots voor uw railverlichting, dan is er veel mogelijk op het gebied van design en kleur. Wat betreft de kleur zult u zien dat u voornamelijk keuze heeft uit witte of zwarte spots. Dit zijn voor winkelinterieurs ook de meest gekozen kleuren en komen altijd strak en zakelijk over. Met het gewenste design kunt u nog een bepaalde stijl aan uw interieur geven. Witte railspots passen prima op een wit plafond. U heeft zo toch een uitstekende verlichting, maar de armaturen van de witte spots springen minder in het oog. Met zwarte railspots brengt u juist accentkleuren aan op een wit plafond. Dit kan gewenst zijn, als u uw winkelruimte minder saai wilt maken.

Kies voor LED railspots
U kunt er niet meer onderuit: LED verlichting. Er is tegenwoordig zoveel verschillende soorten LED verlichting te koop, dat u al uw klassieke verlichting kunt vervangen. Gaat u spots voor railverlichting aanschaffen, kies dan direct voor LED spots. Omdat de verlichting in uw winkel meestal de hele dag aan blijft staan, zorgt LED verlichting voor een flinke energiebesparing. LED verlichting gaat veel efficiënter met energie om en LED verlichting is robuuste verlichting. LED verlichting gaat veel langer mee en het komt maar zelden voor dat u een lampje in uw spots moet vervangen.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren