Waarom linkbuilding belangrijk is voor je website

Misschien heb je er wel eens van gehoord: linkbuilding. Linkbuilding houdt in dat je links naar jouw website genereert. Dit is noodzakelijk om hoge posities in de zoekresultaten van zoekmachines zoals Google te behalen. Een hoge positie in Google betekent meer organische bezoekers en dat is uiteraard belangrijk voor een website. Door middel van links bepaalt Google hoe belangrijk bepaalde pagina’s op jouw website zijn. Een link is tenslotte een soort aanbeveling. Het is alsof een vriend of vriendin je aanbeveelt om eens in een bepaalde winkel te kijken, maar dan in de online wereld. Meer over linkbuilding lees je in dit artikel. Ben je nog op zoek naar een webdesigner? Hier heb je een overzicht van waar je een website kan laten maken.

Kwalitatieve links
Niet iedere link, ook wel backlink genoemd, is evenveel waard. De waarde van een link heeft te maken met een aantal factoren, zoals bijvoorbeeld de autoriteit van de website waarop de link wordt geplaatst. Een website met kwalitatieve content die dagelijks veel organische bezoekers trekt, is waardevoller dan een kleine non-actieve blog die maar tientallen bezoekers per maand heeft.

Daarnaast is ook de context waarin de link wordt geplaatst van belang. Gaat het artikel of de paginatekst over pannenkoeken eten en wordt er vanuit deze tekst gelinkt naar de website van jouw pannenkoekenrestaurant? Dan is de link zeer relevant en dit wordt door Google als een kwalitatieve link gezien. Maar wordt er naar de website van jouw pannenkoekenrestaurant gelinkt in een korte tekst over auto reparaties dan is de relevantie ver te zoeken.

Links kopen
Het zou natuurlijk fantastisch zijn als andere websites naar jouw pagina’s linken, omdat ze jouw website oprecht willen aanbevelen aan hun bezoekers. In praktijk is het echter zo dat websites vaak geld vragen om jouw links op hun website te plaatsen. Op het internet kan je verschillende soorten marktplaatsen vinden waarop mensen aanbieden om backlinks voor je te plaatsen in ruil voor een geld bedrag. Ook bieden mensen aan om ‘linkpartners’ te worden, dan link je naar elkaars website zonder dat hier kosten aan zijn verbonden.

Natuurlijk zijn er ook manieren om backlinks te krijgen zonder hiervoor te hoeven betalen. Schrijf bijvoorbeeld een gastblog voor een andere website of vraag partners en leveranciers of ze jouw bedrijf willen noemen op hun websites. Je kunt ook een onderzoek laten uitvoeren en de resultaten delen in een persbericht. Backlinks op nieuwssites zijn namelijk ontzettend waardevol.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk