VVD wil dat de storingen in de openbare verlichting snel en adequaat wordt aangepakt

De VVD stelde vragen aan het College van Nieuwegein tijdens de raadsvergadering van 27 maart over de vele storingen in de openbare verlichting. Zij wil dat deze snel en adequaat worden opgelost. “Het ontbreken van goede verlichting bij duisternis is uit veiligheidsoverwegingen ongewenst”, aldus Shekoen Ramautarsing, raadslid namens de VVD. “Wij constateren dat er de laatste tijd geregeld storingen zijn in de wijken Doorslag en Galecop. Dit betreft zowel het niet aangaan of uitvallen van de straatverlichting bij duisternis, als het dagenlang- ook op zondag- branden ervan. Dat laatste is- als er geen(technische) noodzaak voor is- uit oogpunt van milieu en kosten, natuurlijk ook ongewenst.”

De VVD is van mening dat goede verlichting de basis is van een goede en veilige omgeving. Het vergroot niet alleen de verkeersveiligheid maar ook de sociale veiligheid. “Naast dat goede verlichting belangrijk is uit veiligheidsoverwegingen, is het ook van essentieel belang voor de uitstraling en aantrekkelijkheid van de stad”, aldus Shekoen Ramautarsing.

Veiligheid is een belangrijke voorwaarde om prettig samen te leven. Daarom moet er blijvende aandacht zijn voor de veiligheid van de stad. “De VVD zal zich blijven inzetten. De inwoners moeten er van op aankunnen dat de gemeente hun veiligheid zoveel mogelijk garandeert o.a. door goede openbare verlichting” concludeert de VVD-fractie.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren