VVD feliciteert Nieuwegein met extra Koopzondagen

Gisteren (28 Maart) besloot de Gemeenteraad met een ruime meerderheid het aantal koopzondagen in Nieuwegein uit te breiden tot het wettelijk maximum. In de raad leidde dat niet tot een uitgebreide discussie. Al geruime tijd brengt de VVD het belang van extra koopzondagen onder de aandacht. Ondernemers vragen om die mogelijkheden en het winkelend publiek maakt er gretig gebruik van.

Het Nieuwegeinse Stadshart is onlangs uitgebreid, Cityplaza gemoderniseerd en er wordt hard gewerkt aan verdere uitbreiding van het Centrum. Extra koopzondagen zijn goed voor de Nieuwegeinse economie en werkgelegenheid. De mogelijkheden van het centrum worden beter benut en men wordt in staat gesteld goed te concurreren met andere stadscentra in de regio. De positionering van de koopzondagen is verstandig. Met de laatste zondag van de maand, hopen we dat de ontvangen salarissen voor een groter deel in Nieuwegein besteed worden en de nadruk op december ivm feestdagen.

Gezien het succes van de manifestaties rond de opening van het Stadshuis (plein is daar uitermate geschikt voor) lijkt het voor de hand te liggen om manifestaties aan koopzondagen te koppelen. Daarmee kan de levendigheid en het succes van het stadshart verder worden uitgebouwd.

Johan Gadella

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren