VVD bezoekt opening Islamitisch Cultureel & Educatief Centrum

Zaterdagmiddag 16 april 2011. Het is al weer een lange tijd geleden dat er in Nieuwegein voor het laatst een nieuw maatschappelijk gebouw werd geopend. Eindelijk was het weer eens zover. Het islamitisch Cultureel & Educatief Centrum(ICEC) heeft een lange weg moeten gaan alvorens deze feestelijk opening gevierd kon worden. Als VVD juichen we dit particulier initiatief toe. Als alle woorden van de voorzitter van Sirat uit komen zal het ICEC als middelpunt van de wijk kunnen fungeren. Naast tijd voor gebed is er ruimte voor allerlei educatieve bezigheden. Binnenkort start er bijvoorbeeld huiswerkbegeleiding.

Ook voor Burgemeester Cor de Vos was dit een primeur. Nog nooit eerder opende hij een gebedshuis. Door de Burgemeester werd nog eens duidelijk aangehaald hoe moeizaam de weg naar de realisatie van het gebedshuis is gegaan. Met name is mij bij gebleven hoe de Burgemeester vertelde dat, ter overbrugging, het gebruik van een gebedsruimte aan de Hildo kropstraat kon worden toegestaan, maar dit slechts voor een korte periode ivm brandweervoorschriften.

Maar bij de woorden dat de gemeente coulant is geweest en de korte periode is gerekt tot ruim 5 jaar denk ik niet aan coulance maar eerder aan het niet handhaven. Maar dit is mogelijk slechts een wijze van interpretatie.

Dit geldt ook voor de parkeerruimte rond om het centrum. De ene vindt dat er te weinig ruimte is en verwacht overlast en de ander vindt het allemaal voldoende. Uit eigen ervaring kan ik zeggen dat er bij de opening voldoende ruimte aanwezig was en dat ik zelfs voor de ingang kon parkeren. Ook is er angst voor andere soorten overlast rondom het centrum. Mochten er nu toch parkeerproblemen ontstaan of ander vormen van overlast, kan cameratoezicht mogelijk hier worden toegepast. Daarnaast kunnen de in het coalitieakkoord opgenomen extra toezichthouders in deze wijk een oogje in het zeil houden en alles in goede banen leiden.

Voor de VVD is, ondanks de moeizame realisatie, blij met de realisatie van het ICEC. En hoopt op een goede samenwerking van het centrum met de omwonende en andere maatschappelijke instellingen.

Mark Snoeren
Fractielid VVD Nieuwegein

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk