Katern

Oud & Nieuw rustig verlopen in Nieuwegein

Ondanks dat het de warmste Oud & Nieuw was sinds het begin van de temperatuursmeting in Nederland, bleef de jaarwisseling vrij rustig in Nieuwegein. Verspreid over de diverse wijken waren er enkele kleine brandjes en bracht een knaller wat schade toe aan het openbaar meubilair en/of auto’s, zoals in Batau Zuid en een bord in Park Kokkebogaard.

Inzet van de hulpdiensten
Er waren in de nacht van Oud en Nieuw in Nieuwegein twee woningbranden en een autobrand. Ook is er een auto opgeblazen. De brandweer is in totaal 19 keer uitgerukt in Nieuwegein; in elf gevallen ging het om een brand in de openbare ruimte en in vier gevallen om een containerbrand. De politie kwam in actie voor onder meer een woninginbraak en een aantal incidenten in de privésfeer. Er waren geen incidenten met betrekking tot geweld tegen politieambtenaren (GTP) en veilig publieke taken (VPT).

Vanwege de regen bleven veel Nieuwegeiners binnen en genoten van het vuurwerk tijdens het afsteken of achter de ramen. Ook in het Sint Antonius Ziekenhuis in Nieuwegein bleef het relatief rustig met in totaal twee patiënten met vuurwerkletsel en drie alcoholvergiftigingen.

De redactie van De Digitale Stad Nieuwegein wenst iedereen een mooi, gezond en bovenal succesvol 2018 toe, het jaar waarin het grootste nieuwsplatform van Nieuwegein (pen.nl) alweer 22 jaar bestaat. Wij gaan weer voor een mooi jaar waarin wij zoals altijd het nieuws als eerste zullen brengen.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren