Vuurwerkvrije zones in Nieuwegein

Oud & Nieuw staat weer voor de deur. Dit betekent dat op 31 december vanaf 18:00 tot 1 januari 02:00 vuurwerk afgestoken mag worden. Samen kan van oud & nieuw een mooi feest gemaakt worden waar iedereen van kan genieten. Denk daarom goed om uw eigen veiligheid en houd rekening met uw omgeving bij het afsteken van vuurwerk. Zo zijn dieren over het algemeen erg bang voor vuurwerk, houd hier ook rekening mee.

Risico’s
Het afsteken van vuurwerk is niet zonder risico’s. Volg altijd de instructies op het etiket van het artikel en maak gebruik van een aansteeklont en vuurwerkbril. Ruim na het afsteken van vuurwerk uw vuurwerkafval op. Houd tot slot ook rekening met de werkzaamheden van de hulpverleners en geef ze de ruimte.

Vuurwerkvrije zones
Nieuwegein kent ook een aantal vuurwerkvrije zones. In deze zones is het afsteken van vuurwerk niet toegestaan en hier zal ook op gehandhaafd worden. De volgende gebieden in Nieuwegein zijn aangemerkt als vuurwerkvrijezones:

• Het gehele terrein van het Antoniusziekenhuis en de omgeving daarvan;
• De afsluitbare passages van Cityplaza,
• Alle parkeergarages;
• Alle lagere schoolcomplexen en hun directe omgeving;
• De directe omgeving van de dierenweiden en de kinderboerderij;
• Het station van de sneltram in het stadscentrum;
• De directe omgeving van de verzorgingshuizen Zuilenstein aan de Diepenbrocklaan, Vreeswijk aan de Lekboulevard en het verpleeghuis De Geinsche Hof aan de Vuurscheschans.

Hinderen Hulpverleners
Sinds 15 december 2019, is hinderen van hulpverleners strafbaar gesteld. Denk even twee keer na voordat je hulpdiensten in de weg gaat lopen, van dichtbij een filmpje wilt maken of op andere wijze de hulpverlening gaat hinderen.

Artikel 426ter Wetboek van Strafrecht: “Hij die wederrechtelijk een hulpverlener gedurende de uitoefening van zijn beroep in zijn vrijheid van beweging belemmert of met een of meer anderen zich aan hem tegen zijn uitdrukkelijk verklaarde wil blijft opdringen of hem op hinderlijke wijze blijft volgen wordt gestraft met hechtenis van ten hoogste drie maanden of geldboete van de derde categorie.”

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren