Automotive College krijgt ook een MBO opleiding

De opleidingen Motorvoertuigentechniek van MBO Utrecht worden per 1 augustus 2015 samengevoegd met de opleidingen motorvoertuigentechniek van het Automotive College van ROC Midden Nederland in Nieuwegein. Door het bundelen van de krachten én middelen, blijft de kwaliteit van het onderwijs op gebied van motorvoertuigentechniek in de nabije toekomst in onze regio geborgd. Begin juni werd de samenwerkingsovereenkomst getekend door de leden van het College van Bestuur van beide instellingen.

“Voor de opleidingen Motorvoertuigentechniek zien wij, voor zowel onze studenten, medewerkers als de arbeidsmarkt, een duidelijke meerwaarde om deze samen te voegen bij één instelling,” zegt Robert Leeftink, lid van het College van Bestuur van MBO Utrecht. “Op het gebied van motorvoertuigen bieden wij alleen opleidingen aan op niveau 2 en 3. ROC Midden Nederland heeft alle niveaus. Met alle niveaus onder één dak verwachten we dat het aantal studenten dat doorstroomt naar een hoger niveau toeneemt. Dit is noodzakelijk omdat de markt voornamelijk vraagt om mbo-studenten op niveau 3 en 4. Daarom hebben we besloten onze opleidingen over te dragen aan ROC Midden Nederland.”

Kees Rutten, lid van het College van Bestuur van ROC Midden Nederland, voegt toe: “Daarbij komt dat door het samenvoegen van deze opleidingen er meer geïnvesteerd kan worden in (technische) middelen. Op deze manier kunnen we ook in de toekomst onderwijs blijven geven dat aansluit bij de vraag van de markt.”

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren