‘Vuurwerkoorlog’ in Nieuwegein

De reclameborden van het bedrijf XLvuurwerk uit Houten en Utrecht die in Nieuwegein langs de openbare weg staan, zijn bijna allemaal met zwarte verf beklad. Dat is volgens eigenaar Coen van der Wind van XLVuurwerk gebeurd in de nacht van dinsdag 22 op woensdag 23 december. Een medewerker die uit Nieuwegein komt zag het. De Wind denkt dat zijn bedrijf niet welkom is in de regio en spreekt van een ‘vuurwerkoorlog.’ Of het mensen zijn die tegen het afsteken van vuurwerk zijn of concurrerende vuurwerkverkopers durft van der Wind niet te zeggen, maar heeft wel een vermoeden.

Van der Wind en de exploitant van de reclameborden hebben donderdagmorgen 24 december aangifte gedaan omdat er schade is ontstaan aan de borden en de frames. De politie onderzoekt de zaak en geeft te kennen dat op camerabeelden de vermoedelijke dader te zien is. Omdat de beelden alleen mogen worden opgevraagd met toestemming van de Officier van Justitie kan dat nog wel tot eind januari duren. De schade wordt begroot op 5.000,- euro.

Omdat de borden pas maandag vervangen kunnen worden loopt het bedrijf omzet mis. Het bedrijf heeft winkels in Houten en Utrecht. U kunt natuurlijk ook online bij de gedupeerde ondernemer bestellen.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk