VSP wil verhaal halen bij PwC vanwege zwendel

De onlangs aan het licht gekomen zwendel bij PricewaterhouseCoopers (PwC) heeft bij de Verenigde Senioren Partij (VSP) vragen opgeroepen. Ton de Mol van de VSP: ‘Deze zwendel raakt ook de gemeente Nieuwegein, zeker in de begroting de komende jaren, die er toch al niet rooskleuring voor staat.’ De accountantskamer heeft onlangs twee accountants van PwC geschorst omdat zij ten onrechte hun goedkeuring hebben gegeven aan de jaarrekening 2007 van Econcern, het bedrijf dat de twee Palmtorens in de binnenstad zou gaan bouwen.

In juni 2004 ging Nieuwegein een ontwikkelingscontract aan voor de twee kantoorpanden naast het nieuwe Stadshuis. Maar de kredietwaardigheid van Econcern blijkt achteraf slecht te zijn geweest en de jaarrekening werd in 2007 vervalst door de twee accountants van PwC. Deze jaarrekening vormde destijds de basis voor het sluiten van een intentieovereenkomst. In 2009 ging Econcern failliet en zat Nieuwegein met de gebakken peren en een te ruime binnenstad.

De grondtransactie zou de gemeente geld opleveren zodat andere investeringen in de Binnenstad mogelijk konden worden. Ook de parkeerexploitatie valt lager uit doordat er minder mensen parkeren in de garages door het wegvallen van de torens. En ook minder publiek in de binnenstad van Nieuwegein. Allemaal zaken die invloed hebben op het wegvallen van deze twee torens. Ton de Mol: ‘We zijn zeker benadeeld door PwC en vragen in een brief aan het college van B&W welke stappen zij gaan ondernemen om verhaal te halen want het mag toch niet zo zijn dat door het vervalsen van een jaarrekening door PwC de burger in Nieuwegein moet bloeden.’

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk