Bussen van lijn 71 en 72 uit Nieuwegein stromen beter door op de Waterlinieweg

Bussen op de Waterlinieweg kunnen vanaf deze week vlotter doorrijden. De oorspronkelijke vluchtstroken zijn namelijk veranderd in busbanen. Deze busbanen zijn aangelegd met een bijdrage van Goedopweg, het samenwerkingsverband van overheden en werkgevers om de regio Utrecht bereikbaar te houden. Goedopweg wil zo de doorstroming van de bussen verbeteren.

Op de Waterlinieweg staat het verkeer in de spits regelmatig vast, maar met het aanpassen van de vluchtstrook tot busbaan merken bussen hier nu minder van. De bussen uit Vianen (lijn 287), IJsselstein (lijn 283), Nieuwegein (lijn 71 en 72), Oudewater en Montfoort (lijn 207), en vanaf station Lunetten (lijn 31) kunnen nu soepeler doorrijden. Deze lijnen bieden daarmee een aantrekkelijk alternatief voor reizigers naar bijvoorbeeld Utrecht Science Park.

Viaducten niet aangepast
De bestaande viaducten over het spoor en ter hoogte van de Stadionlaan-Herculeslaan zijn smal, waardoor het niet mogelijk is om de hele Waterlinieweg van een busbaan te voorzien. De bussen voegen bij de viaducten weer kort in op de reguliere rijstroken van de Waterlinieweg.

Stiller asfalt
Naast het aanleggen van de busbanen zijn er ook andere werkzaamheden uitgevoerd aan de Waterlinieweg. Over de hele weg is het asfalt vervangen. Dit nieuwe asfalt is stiller en zorgt daarmee voor minder geluidsoverlast bij omwonenden.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren