Vrijwilligerscafe Nieuwegein

Ongeveer 150 vrijwilligers waren vrijdagavond naar het Vrijwilligerscafé gekomen in het nieuwe Stadshuis. Daar overhandigde Hedwig Hof het eerste exemplaar uit van het magazine ‘Nieuwegeinse Zorgvrijwilligers aan het woord’ gemaakt door het Netwerk Vrijwilligers in de zorg. Wethouder Bert Lubbinge opende de fototentoonstelling van de Nieuwegeinse fotogroepen: Fotogein, De Ontspanner en Fotoclub Nieuwegein. Het thema van de tentoonstelling is: ‘De Vrijwilliger in beeld’ en is te zoen tot 15 februari 2012 in het nieuwe Stadshuis. Gedurende de avond konden de vrijwilligers deelnemen aan een aantal workshops, zoals: ‘Sociale Media’, ‘Werken met maatschappelijke Stagieres’, ‘Falen zonder betalen’ en ‘Biodanza.’ In het atrium kon men o.a. een Henna-tattoo laten zetten. Ook kon men het Stadshuis bekijken.

Om 21.45 uur ging het brandalarm af in het Stadshuis. Alle aanwezige bezoekers moesten naar buiten voor de veiligheid. Zeven vrijwilligers van de brandweer waren snel aanwezig. Iemand had ‘per ongeluk’ het brandalarm ingedrukt. Rond 22.30 uur mochten de bzoekers weer naar binnen.

Wethouder Bert Lubbinge maakte de 21 namen bekend van organisaties, waaronder ook De Digitale Stad Nieuwegein, die door de Nieuwegeinse bevolking waren voorgedragen voor de ‘Meer dan Handen Awards’ die uitgereikt zullen worden tijdens de ‘Nieuwegein Awards’ op 28 januari 2012.

Elf genomineerden maken kans op de Award, die in verschillende categorieen uitgereikt zullen worden. In de categorie ‘Passie’ zijn genomineerd: de Algemene Hulpdienst Nieuwegein, Amnesty Nieuwegein en de Stichting Geinbeat. In de categorie ‘Verbinding’: de Bewonerscommissie Karrenspoor, Platform Vreeswijk en Zorgspectrum Zuilenstein. In de categorie ‘Vernieuwing’: het Hospice Nieuwegein, Stichting Kerken Psychiatrie Pastoraal Café en de Vogelwacht Nieuwegein. In de categorie ‘Competentie’: De lokale Radio en Vrienden van Pop Nieuwegein. Burgemeester Backhuis, die zelf ook nog een actief vrijwilliger is bij een zweefvliegclub, sloot de avond af en wenste alle aanwezigen prettige feestdagen toe.

Onze videograaf Henk van Montfoort toog vrijdag met zijn camera naar het vrijwilligerscafe en maakte een impressie. (Klik op het videocameraatje voor de film).

Dit bericht werd geplaatst in Niet gecategoriseerd door . Bookmark de permalink .

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!Reactie annuleren