Katern

Bijna Kerst

De drukke dagen voor de kerst zijn in Nederland al weer in volle gang. Tuincentra bezoeken, het hele huis versieren noem maar op. Bij ons is het ook een beetje hetzelfde, alleen de tuincentra mis ik wel een beetje, vooral de oliebollen als we weer naar buiten gingen. Hier is alles te koop bij de grote supermarkten en bouwmarkten. En er zijn nu volop kerstmarkten in de dorpjes en zondag in Acqui Terme. Omdat het nog steeds erg goed weer is, veel zon en weinig wind, zijn we maar aan het snoeien en bomen zagen geslagen. Vast een mooie voorraad voor volgend jaar. En zo ben je lekker buiten bezig, het zonnetje in je gezicht en lekker in beweging.

Half november ben ik naar het ziekenhuis gegaan, al het ijzerwerk is verwijderd en nu opnieuw revalideren. Maar ik moet zeggen dat het nu al een stuk beter is dan het afgelopen jaar. Ik heb nog wel therapie en nu ook een soort van magnetische therapie. Dan lig ik 20 minuten met mijn voet op een tafel met een plastic rond geval erom heen. De eerste keer had ik geen idee wat het was, dus thuis even gegoogled. Het schijnt dat de straling de genezing binnen de voet versneld, dus laten we maar hopen.

Riccardo heeft het goed naar zijn zin, al een half jaar een vast vriendinnetje, op school gaat het ook best goed alleen wat moeite met geschiedenis en Italiaans, maar verder geen klagen. Als ik hem zo vergelijk met drie jaar terug herken ik hem bijna niet meer. Hij is zo veranderd, hij steekt al boven ons uit.

Verder klussen we een beetje om het huis, buiten de controles van de vakantiewoningen natuurlijk. We hebben nu een mooie trap gemaakt naar ons zwembad, de schuur/werkplaats van Mario is bijna af en nu zijn we dus druk aan het zagen/knippen/bladeren vegen en ga zo maar door.

Volgend seizoen hebben we twee nieuwe items: alle gasten kunnen bij aankomst een eenvoudige maaltijd bestellen, de kosten houden we erg laag. En we hebben een culinair arrangement samengesteld. Heel erg leuk en we hopen dat er animo voor is. Wij doen dit arrangement alleen in mei, juni en september. Meer informatie sturen we liever persoonlijk.

Tot de volgende keer.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk