Katern

Vrijwilligerscafe 2012

Op vrijdag 14 december aanstaande houdt MOvactor weer een vrijwilligerscafe in het Stadshuis. Het café heeft dit jaar verschillende aandachtsgebieden in het vrijwilligerswerk tot thema. Deze avond is bedoeld voor besturen en kaderleden van vrijwilligersorganisaties. Organisaties die nog wil deelnemen zijn ( na aanmelding) van harte welkom.

Deze avond houdt Movisie, het landelijk kennisinstituut als het om vrijwillige inzet gaat, een inleiding op veranderingen in het vrijwilligerswerk. Waarna men met elkaar aan thematafels in gesprek kan gaan over ervaringen op het gebied van vinden en binden van vrijwilligers, het begeleiden en werken met mensen met een beperking. Maar er is ook een tafel met kenmerken van een ondernemende organisatie en het managen van vrijwilligers.

Steunpunt Vrijwilligerswerk (onderdeel van MOvactor) organiseert jaarlijks dit Vrijwilligerscafe, om de Internationale Vrijwilligersdag in Nieuwegein te vieren. Deze avond is bedoeld als blijk van waardering voor het vele vrijwilligerswerk dat in Nieuwegein wordt verzet. Het programma bestaat altijd uit drie L’s van iets leuks, lekkers en leerzaams. Het Lekkers is deze keer een Buffet voorafgaand aan de bijeenkomst. De derde L, die van Leuk, betreft de bekendmaking van de drie genomineerden door wethouder Hans Reusch voor de Nieuwegein Awards 2012 voor de vrijwilligersorganisatie. De winnaar van deze en alle andere Nieuwegein Awards worden later bekend gemaakt tijdens de uitreiking van de Awards op 2 februari 2013 in het Nieuwegeins Business Centrum. U kunt zich voor het Vrijwilligerscafe nog opgeven door te mailen naar: steunpunt@movactor.nl.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk