Vrijheid door e-bike trainingen – de Prinsjesdagwens van de Nieuwegeinse Henriëtte

De Nieuwegeinse Henriëtte Janssen speelt de hoofdrol in een filmpje waarmee het Ministerie van Financiën hun beleid in het kader van Prinsjesdag illustreert. Het filmpje is vandaag gepost op de social media van de overheid en heet: De Prinsjesdag van Henriëtte: ‘veilig blijven fietsen.’

Ze hebben gefilmd tijdens de fietsdagen voor senioren die gemeente Nieuwegein als Doortrappen gemeente jaarlijks organiseert om senioren te helpen langer veiliger door te blijven fietsen. Donderdag 17 en maandag 21 september zijn de volgende twee fietsdagen. Voor de 17e zijn nog een paar plekken vrij.

Fietsdagen en fietsclubs
De drukbezochte fietsdagen voor senioren zijn al een paar jaar een begrip in Nieuwegein. Daarnaast hebben wijken hun eigen fietsclub waarmee de deelnemers samen mooie fietstochten maken. ,,Met alle beschikbare Doortrappen middelen en materialen kunnen we onze fietsende senioren nog beter in het zadel houden. Zo was er laatst een training voor zorg- en welzijnsprofessionals die werken met senioren. Ook kunnen we via Doortrappen onze ervaringen delen met andere gemeenten. Daarom sluiten wij graag aan als Doortrappen gemeente,’’ aldus wethouder Ellie Eggengoor.

Fietsen houdt je fit
Nieuwegein telt relatief veel inwoners ouder dan vijfenzestig. De gemeente zet zich op diverse manieren in om senioren langer gezond, actief en zelfstandig te houden. ,,Senioren stimuleren om langer op een veilige manier te blijven doorfietsen, past bij onze doelstellingen. Fietsen is ook op oudere leeftijd een prettige, goedkope en laagdrempelige manier om zelfstandig en in beweging te blijven,’’ aldus wethouder Ellie Eggengoor.

Zelf doen
Linda Blankenstein is de drijvende kracht achter de Nieuwegeinse Doortrappen activiteiten en Nieuwegein fietst! ,,Samen met lokale partners doen we er alles aan om Nieuwegeinse senioren lekker door te laten trappen. We helpen de senioren om daar zelf regie op te houden. Deze fietsdagen zijn daar een mooi voorbeeld van net als de fietsclubs en onze oudere fietsambassadeurs,’’ aldus Blankenstein.

Het landelijke programma Doortrappen – ontwikkeld door het Ministerie van I&W – heeft tot doel ouderen zo lang mogelijk veilig door te laten fietsen. Om dat te bereiken, worden in al meer dan vijftig gemeenten Doortrappen activiteiten georganiseerd. De provincie helpt hierin mee.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren