Vrevia pontje vaart weer, brug Pont Napoleon weer open

Vanaf zaterdag de 26 augustus aanstaande vaart het pontje tussen Vreeswijk en Vianen weer. Volgens de Gemeente Vijfheerenlanden is de brug ‘Pont Napoleon’ dan weer beschikbaar. Eerder werd deze brug in Vianen afgesloten voor al het autoverkeer, fietsers en voetgangers.

Na controle van de brug was gebleken dat er scheuren waren ontstaan in de constructie van de brug. Daarom werd besloten de brug uit voorzorg af te sluiten. Brug Pont Napoleon is een 50 meter lange overbruging. Gemaakt door Heijmans in opdracht voor Rijswaterstaat. Opgeleverd op 12 Mei 2016.

Rijkswaterstaat heeft de brug acht jaar geleden laten bouwen. De gemeente heeft een inspectie uit laten voeren door de oorspronkelijke constructeur van de brug en deze berekeningen laten controleren door de constructeur van de gemeente. Uit de inspectie en de controle blijkt dat de scheurtjes onderzoek nodig hebben, maar dat de brug veilig is.

Hierop is besloten om de brug onmiddellijk weer open te stellen voor al het verkeer, uitgezonderd vrachtverkeer. Vervolg is dat er onderzoek gedaan zal worden naar het ontstaan van de scheurtjes, en zal er een nulmeting worden uitgevoerd om te zien of de scheurtjes groter worden en of er scheurtjes bijkomen. Voor zover nu te beoordelen is het een situatie die al langer bestaat. Dat zal uit de vervolgmetingen blijken.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk