‘VreeswijkVolVaart 2016’

In het weekend van 29 t/m 31 juli dit jaar zullen bijna 200 historische schepen voor een prachtig spektakel zorgen in Nieuwegein. De landelijke vereniging ‘Het Historisch Bedrijfsvaartuig’ houdt dan haar jaarlijkse reünie en dit keer zijn de schepen te gast in Vreeswijk.

Rondom de Museumwerf aan de Wierselaan zullen prachtig gerestaureerde en nog volledig varende en zeilende tjalken, klippers, aken, luxe motoren en andere voormalige bedrijfsvaartuigen de wateren in Vreeswijk vullen. De reünie is een evenement dat jaarlijks een grote publieke belangstelling geniet. ‘VreeswijkVolVaart’ zal in 2016 voor het Varend Erfgoed het grootste evenement zijn dat in Nederland wordt georganiseerd!

De vaak meer dan 20 meter lange schepen zullen in de week vanaf 25 juli aankomen en afmeren langs de Handelskade tot de Koninginnesluis als in het kanaal dat eindigt in de Oude Sluis. De schepen worden zo afgemeerd dat er voor het publiek een heel aantrekkelijk ‘rondje’ ontstaat om al dat moois te bekijken. Gedurende het weekend worden er diverse activiteiten gehouden waaronder een nautische markt, het NK baklopen, losdemonstraties etc. Op de Museumwerf is een tentoonstelling over brugschepen. Kijk hier alvast voor het hele programma.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk