Vreeswijk bij Kaarslicht

Op woensdag 17 december wordt voor de 28ste keer Vreeswijk bij Kaarslicht georganiseerd. Een unieke belevenis, waarbij het voormalige sluizen- en schippersdorp wordt ondergedompeld in een ambiance van licht en warmte. Tussen 19.00 en 22.00 uur wordt Vreeswijk verlicht door duizenden kaarsjes en fakkels. De normale straatverlichting is uitgeschakeld, waardoor de straten, kades, de drie historische sluizen, het water en de gevels een bijzondere sfeer uitstralen.

Vreeswijk bij Kaarslicht start om 18.30 uur met een lampionnenoptocht voor kinderen. De lampionnen kunnen vanaf 18.00 uur gratis worden opgehaald bij Wammes Woninginrichting aan de Handelskade.

Langs de kaarsjesroute wordt u extra verrast door een aantal bijzonderheden, zoals: een lasershow in de Koninginnensluis, een levende kerststal met zang en een kerstverhaal op het Raadhuisplein, een kerstact bij Dorpsstraat 14, fonteinen en verlichte schepen op het water.

Aan de rand van het evenemententerrein is er vanaf 17.00 uur een gezellige Kerstmarkt met vele kramen en zijn warme dranken, zoals Glühwein en chocolademelk te koop. Er zullen diverse koren op verschillende locaties op deze avond aanwezig zijn en mooie kerstliederen ten gehore brengen.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Vreeswijk bij kaarslicht

Voor de 18e keer is op woensdag 15 december traditioneel ‘Vreeswijk bij kaarslicht’ gehouden. Tussen 19.00 en 22.00 uur deden 22 koren en muziekgroepen mee om Vreeswijk bij Kaarslicht in een kerstsfeer te brengen. Zij traden ieder minimaal één keer op op diverse locaties in het met kaarsen en fakkels verlichte Vreeswijk. Brassband De Eendragt zong uit volle borst bij de levende kerststal nabij de Barbarakerk.

De slotzang van deze kaarsjesavond vond plaats om 21.30 uur op de trappen van de benedenkolk van de Oude Sluis, uitgevoerd door Popkoor Amazing Nieuwegein. Klik hier om de prachtige fotos te zien die onze fotograaf Jordi Koppenhol heeft gemaakt.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk