Katern

Voormalig zwemmer Aquarijn mag naar Tokio

Jesse Puts is zeker van deelname aan de Olympische Spelen, komende zomer in Japan. De voormalige zwemmer van zwemvereniging Aquarijn uit Nieuwegein en ‘Sportman van het Jaar 2016’ in Nieuwegein, mag deelnemen aan de 50 meter vrije slag.

Puts zwom eerder dit jaar op het WK een tijd van 21.91″. Op het Olympisch kwalificatietoernooi dat deze week in Rotterdam wordt gezwommen was alleen Thom de Boer (21.74″) sneller dan Puts. Nyls Korstanje bleef met 21.98″ net boven de tijd die Puts op het WK zwom.

De tijd van De Boer betekent wel dat Puts zijn Nederlands record kwijt is, maar omdat Korstanje langzamer zwom dan Puts mag de Utrechter wel naar Tokio.

Puts heeft het zwemmen geleerd bij Zwemvereniging Aquarijn uit Nieuwegein. Hij werd in 2016 verrassend Wereldkampioen op de 50 meter vrijeslag kortebaan in het Canadese Windsor. Puts bleef toen de grote favoriet Vladimir Morozov uit Rusland net voor met 21,10 seconden. Morozov tikte aan in 21,14 en moest genoegen nemen met zilver, het brons ging naar de Litouwer Simonas Bilis (21,23).

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk