Katern

Voorlezen

Bibliotheek De Tweede Verdieping in Nieuwegein is op zoek naar voorlezers en naar jeugdig publiek dat graag voorgelezen wil worden. Voor 14 januari kunnen personen die hiervoor een heuse screening willen meemaken, zich opgeven via info@detweedeverdieping.nu. De voorleesaudities zijn gepland voor woensdag 21 januari om 14.00 uur. Een professionele jury bepaalt de winnaars. Die winnen niet alleen een carrière als professioneel voorlezer op de VoorleesTV, maar ook een pakket met de mooiste voorleesboeken.

De bibliotheek maakt al een jaar VoorleesTV: korte filmpjes waarin een prentenboek wordt voorgelezen aan kinderen. De filmpjes worden vertoond op het scherm op de kinderafdeling en op de website van de bibliotheek. Een goed alternatief voor de gebruikelijke tekenfilms voor als ouders of verzorgers het even druk hebben.
De screening vindt plaats met publiek en daarom kunnen kinderen tussen de 3 en 7 jaar die woensdagmiddag 21 januari de opnames willen meemaken onder het genot van limonade en lekkers, zich ook opgeven. Kent u iemand met een warm, duidelijk stemgeluid of heeft u dat zelf? Schroom niet om mee te doen met de screening en bezorg kinderen een groot plezier met het voorlezen van een leuk verhaal.

Heeft u kinderen die een middag willen komen luisteren naar de voorlezers in de bibliotheek van Nieuwegein? Geef ze op. Voorlezen stimuleert het taalgevoel en vergroot de woordkennis van kinderen aanzienlijk. Opgeven voor: 14 januari via info@detweedeverdieping.nu.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk