Voorbereidingsbesluit Het Klooster

De Raad van State heeft het goedkeuringsbesluit van Gedeputeerde Staten voor het bestemmingsplan Het Klooster 2002 op 3 december 2003 vernietigd en zelf goedkeuring onthouden aan het bestemmingsplan. Daardoor is de gemeenteraad verplicht om binnen een jaar een nieuw bestemmingsplan (of meerdere plannen) vast te stellen voor het oorspronkelijke plangebied. In plaats van één correctieve herziening van het eerstgenoemde bestemmingsplan is ervoor gekozen om het nieuwe bestemmingsplan op te delen in 4 plannen.

De eerste 2 bestemmingsplannen zijn in ontwerp al ter visie gelegd. Het college stelt de raad voor om een voorbereidingsbesluit te nemen voor de plangebieden van bestemmingsplan 3 (windmolens) en bestemmingsplan 4 (noordoostpunt). Hiermee wordt aangegeven dat deze gebieden in ontwikkeling zijn en zo voorbereidings-bescherming genieten. Hiermee kunnen ongewenste bouwactiviteiten worden voorkomen.

Daarnaast kan hiermee via vrijstellingsprocedures medewerking worden verleend aan werkzaamheden en bouwactiviteiten die juist in overeenstemming zijn met de gewenste ontwikkeling van het plangebied.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk