Werkend Nieuwegein 2004

Het college van B & W heeft de nota ‘Werkend Nieuwegein 2004’ vastgesteld. Deze jaarlijkse publicatie beschrijft de stand van zaken voor diverse aspecten van de Nieuwegeinse economie, zoals de dynamiek in de werkgelegenheid en de ontwikkelingen op de Nieuwegeinse bedrijven- en kantorenmarkt. Daarnaast is ook gekeken naar de ontwikkelingen in de detailhandel en de horeca. De nota wordt ter inzage gelegd voor de commissie Algemene en Bestuurlijke Zaken.

In 2003 is de fulltime werkgelegenheid in Nieuwegein met 6 procent gedaald. Het totale aantal arbeidsplaatsen kwam daarmee op ruim 38.000. Nog nooit heeft er in de Nieuwegeinse geschiedenis een daling van de werkgelegenheid plaatsgevonden. In de provincie Utrecht en ook in Nederland is er al enige jaren een daling dan wel stagnatie zichtbaar. Er zijn meerdere oorzaken die geleid hebben tot de daling in de Nieuwegeinse werkgelegenheid. Enerzijds is er in Nieuwegein de laatste jaren weinig tot geen grond uitgegeven, waardoor de groei van de werkgelegenheid door het bestaande Nieuwegeinse bedrijfsleven gerealiseerd moest worden. Juist deze bestaande bedrijven zijn in 2003 ingekrompen. Daarnaast wordt de structuur van de Nieuwegeinse economie sterk bepaald door de zakelijke dienstverlening en met name in deze sector is de werkgelegenheid het sterkst gedaald. Het midden- en kleinbedrijf (MKB), dat beschouwd kan worden als de motor van de economie, heeft overigens goed stand gehouden in 2003. Het totaal aantal vestigingen en banen bij het MKB zijn niet gedaald. De cijfers voor het MKB ondersteunen de gedachte dat het Nieuwegeinse bedrijfsleven over het algemeen voldoende vitaal is om in de komende jaren de werkgelegenheid op peil te houden.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Koster+Schoenmode Galecop+Golf+120x90 Adverteren


%d bloggers liken dit: