Katern

Vogels kijken met het IVN in polder Willeskop

Het IVN, Instituut voor natuureducatie & duurzaamheid in Nieuwegein, organiseert op zondag 18 mei om 13.30 uur een excursie door polder Willeskop. In deze prachtige polder zitten veel vogels. Al wandelend zult u veel te weten te komen over deze vogels. De excursie begint bij Abrona Boerderij De Haan in Benschop.

Ineke Blijleven van het IVN: ‘Wij laten ons begroeten door kieviten, grutto’s, tureluurs, de veldleeuwerik en als we geluk hebben ook nog door de spotvogel die dan net is teruggekeerd uit Afrika. Tijdens deze wandeling komen wij misschien oog in oog te staan met een blauwborst en wie weet zien wij ook nog een jagende bruine kiekendief. Het is verstandig om stevige wandelschoenen te dragen. Een goede verrekijker is eigenlijk een must!’

Vanaf Jack’s Grillhouse aan het Parkhout 2 in Nieuwegein kunt u om 13.30 uur gezamenlijk vertrekken. U kunt ook rechtstreeks naar Benschop gaan naar de Abrona Boerderij aan de Benedeneind Noordzijde 408). De excursie start daar om 14.00 uur. Deelname aan de excursie is gratis, een kleine vrijwillige bijdrage ter bestrijding van de kosten is welkom. Het is niet nodig om zich van tevoren aan te melden. Voor informatie kunt u bellen naar de volgende IVN-gidsen: Everdien Smeenk (030 – 688 5871) en Ineke Blijleven (06-1009 4373).

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk