Voedselbank Nieuwegein officieel geopend

Afgelopen zaterdag 6 juli j.l. is de Voedselbank in Nieuwegein officieel geopend. Het pand aan de Montageweg 1a is beschikbaar gesteld door woningcorporatie Jutphaas Wonen. Margaret Zeeman, directeur-bestuurder van Jutphaas Wonen: “Aan de medewerkers en via onze website, Facebook en Twitter hebben we suggesties gevraagd voor een mooie bestemming. De Voedselbank is hierbij een aantal keer genoemd. En dus hebben we contact gezocht en het pand aangeboden.”

De voedselbank verstrekt wekelijks in Nieuwegein en IJsselstein ruim 100 voedselpakketten. De inhoud hiervan is geheel afhankelijk van wat zij van bedrijven krijgen. Op donderdag brengen de bedrijven de overtollige goederen waarna vrijdags de pakketten uitgedeeld kunnen worden. De voedselbank wordt gesteund door veel bedrijven. Bij de C1000 aan de Walnootgaarde konden dankzij het winkelend publiek 20 kratten gevuld worden. PLUS supermark Van Loon en het Kleur-, Geur- en Smaakcentrum organiseerden samen een spaaractie voor een kookworkshop, waarbij 1 Euro per volle spaarkaart naar de Voedselbank ging. Jutphaas Wonen en Merwestein stelden samen 300 gratis zwemkaartjes beschikbaar.

De speelgoedbank heeft nu haar tweede vestiging. Op maandagavond kan iedereen zijn gebruikte speelgoed inleveren in buurthuis Kerkveld. Dat krijgt dan weer een nieuwe bestemming. Er is o.a. veel behoefte aan Lego.
Geldelijke bijdragen zijn ook mogelijk op rekeningnummer 331026848 t.n.v. MOvactor met vermelding van Speelgoedbank of op 434254290 t.n.v. de Voedselbank.

Vitras/CMD aan de Zoutkamperschans in Fokkesteeg, beoordeelt of de mensen, die zich tijdens het dagelijkse inloopspreekuur van 09.00 uur tot 10.00 uur kunnen aanmelden voor de Voedselbank, aan de eisen voldoen. Onze videograaf Henk van Montfoort was ter plekke en maakte er een videoverslag van. (Klik op het videocameraatje hieronder voor de video)

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren