Vluchtauto crasht op industrieterrein Nieuwegein

Een 45-jarige man uit Maarssen en een 44-jarige man uit Houten zijn zondag 4 januari aangehouden. Het tweetal wordt verdacht van een inbraak in een bedrijf aan de Vrijewade. Het tweetal is ingesloten voor onderzoek en verhoor.

Omstreeks 21.05 uur gingen diverse agenten af op een inbraakalarm in dit bedrijf. Toen agenten bij het grote gesloten ijzeren toegangshek aankwamen, wilde juist een personenauto met daarin mogelijk de inbrekers het bedrijfsterrein verlaten. De politieauto werd dwars voor het toegangshek gezet om dit te voorkomen. De bestuurder van de vluchtauto besloot toen om naast het ijzeren hek dwars door het gaashek te rijden om op die manier het terrein af te kunnen rijden. Ook nu werd getracht dit te voorkomen door de politieauto ervoor te zetten, maar de vluchtauto zag toch kans dwars door het gaashek te rijden en raakte licht de politieauto. Echter door de drassige ondergrond, verloor de bestuurder de macht over het stuur en botste alsnog tegen het grote ijzeren toegangshek, waardoor de vluchtauto niet meer verder kon rijden.

Het tweetal sprong de auto uit en ging er lopend vandoor. De mannen klommen over het hekwerk van het naastgelegen terrein en vluchtte verder dit grote bedrijfsterrein op. Verschillende agenten zetten op strategische punten dit bedrijfsterrein af en begon een zoekslag naar de mannen. Daarbij kregen zij assistentie van een politiehelikopter en ook werd een politiehond ingezet. De Maarssenaar kon korte tijd later uit een kliko worden gevist waarin hij zich had verstopt. De bemanning van de politiehelikopter spoorde met behulp van de warmtebeeldkijker de Houtenaar op. Die trachtte zich in dicht struikgewas schuil te houden.

Na onderzoek bij het bedrijf waar het inbraak alarm was afgegaan, troffen agenten een opengebroken deur aan en in de nabijheid een mogelijk door de inbrekers in gebruik zijnde bestelbus. Deze werd voor technisch sporenonderzoek veilig gesteld en afgesleept. Ook de vluchtauto, die was voorzien van gestolen kentekenplaten, werd afgesleept voor nader sporenonderzoek. Het onderzoek tegen het tweetal wordt voortgezet.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren