Vlag halfstok ter nagedachtenis slachtoffers tramaanslag 18 maart 2019

Vandaag drie jaar geleden vond in Utrecht een aanslag plaats op willekeurige reizigers in een tram op het 24 Oktoberplein in Utrecht. Een Nieuwegeinse vrouw uit de wijk Zuilenstein raakte hierbij zwaargewond. Vier anderen werden bij de aanslag gedood. De aanslag heeft diepe sporen nagelaten bij nabestaanden en direct betrokkenen. Ter nagedachtenis aan de slachtoffers van de aanslag hangt vandaag de vlag halfstok voor het Huis van de provincie en de tramremise in Nieuwegein.

Gedeputeerde Schaddelee van de provincie Utrecht: “De tramaanslag schokte ons allemaal, de inwoners van stad en regio en het hele land. En ook de collega’s, de betrokken trambestuurder, verkeersleiders, trammonteurs, medewerkers calamiteitendienst en vele andere collega’s van vervoerder U-OV en het trambedrijf van de provincie Utrecht. Iedereen heeft een eigen onuitwisbare herinnering aan deze dag. Dat hebben we vandaag herdacht.”

Er waren 150 mensen bij de herdenking aanwezig, waarvan zo’n 50 genodigden. De afgelopen twee herdenkingen waren kleinschalig door de Corona-maatregelen. Dit jaar mocht er publiek bij zijn. “De stad heeft behoefte om samen te herdenken”, zei burgemeester Dijksma van Utrecht vanmorgen in de media. Zij kon niet aanwezig zijn omdat zij in quarantaine zat vanwege Corona. Dijksma werd vervangen door loco burgemeester Lot van Hooijdonk.

De aanslag werd gepleegd door de zwaargelovige 37-jarige Turk Gökmen Tanis. De regio was door de aanslag, die 18 maart 2019 rond 10.40 uur plaatsvond, in rep en roer. Ook in Nieuwegein was die dag veel politiebeweging, zowel in de straten als in de lucht. De Moskee aan de Professor Doctor Hesselaan werd bewaakt en het ROC aan de Harmonielaan werd uit voorzorg, vanwege een verdacht pakketje, gesloten. Ook scholen werden toen geadviseerd hun deuren dicht te houden.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk