Video Update: ROC in Nieuwegein ontruimd vanwege verdacht pakketje

Het ROC Midden Nederland aan de Harmonielaan in de wijk Zuilenstein is vandaag ontruimd. Een Arrestatie Team van Terrorismebestrijding heeft een inval gedaan in de school. Daarbij is er een persoon mee genomen voor verhoor. Bronnen melden dat dit zou gaan om de broer van de verdachte. Later op de dag is bij de school een verdacht pakketje gevonden. De Explosieven Opruimingsdienst (EOD) was ter plekke. ‘Het is nog onduidelijk wat er in het pakketje zit’ aldus Aris Willemse van de school eerder tegenover onze redactie. Later bleek dat het ging om een koffertje vol met afval.

Alle locaties van ROC Midden Nederland in de stad Utrecht en Nieuwegein blijven maandag 18 maart voorlopig gesloten. Dit betekent dus dat iedereen het gebouw tot nader order ook niet mag verlaten.

Het ROC volgt hiermee het advies van de politie en Veiligheidsregio Utrecht om de scholen te sluiten in verband met het schietincident op het 24 Oktoberplein in Utrecht. ‘De veiligheid van onze medewerkers en studenten is uiteraard onze hoogste prioriteit’ aldus de school tegenover onze redactie.

Gemeente Nieuwegein
In verband met het incident in Utrecht worden er in Utrecht maatregelen getroffen. De gemeente Nieuwegein heeft nog geen verzoeken gekregen van de officiële instanties om dezelfde maatregelen te treffen als de gemeente Utrecht. ‘Wij houden nauw contact met de officiële instanties en volgen de ontwikkelingen op de voet. Als daartoe aanleiding is, zal de gemeente Nieuwegein maatregelen treffen en daarvan melding maken.’

Zoekactie
Momenteel cirkelt er boven Nieuwegein Noord een helikopter van de politie. Dit heeft te maken met de zoekactie naar de mogelijke dader van het schietincident. Zodra meer bekend is zullen wij hiervan melding maken. Dij deze de melding: de hoofdverdachte is inmiddels opgepakt.

De politie heeft de Harmonielaan in de wijk Zuilenstein afgezet bij het ROC

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk