Vitras/CMD springt bij vanwege stroomstoring

De circa 160 medewerkers die zorg thuis bieden, werken ‘gewoon’ door tijdens de stroomstoring. Zij doen wat op dit moment nodig is voor de cliënten, bijv. boodschappen. De planner is vanmorgen vroeg in een VitrasCMD-kantoor buiten Nieuwegein gaan werken om zorg te dragen voor actuele informatie en aansturing. De medewerkers ontvangen de informatie bij welke cliënten zij vandaag moeten werken via een speciale mobiele telefoon. Gelukkig staat de server hiervoor buiten Nieuwegein. Het algemene toegangsnummer 0900- 8212382 van VitrasCMD is wel getroffen door de storing. Dit is inmiddels omgeleid van Nieuwegein naar Driebergen. De wachttijden zullen echter wel wat langer zijn.

Ook andere werknemers van VitrasCMD werken zo goed als het mogelijk is door. Ouders kunnen met hun kind gewoon naar het consultatiebureau komen. Alleen vaccinaties kunnen niet geven worden omdat de koelkast al 12 uur niet meer werkt. Dit zal een schadepost van enkele tienduizenden euro’s vormen. Ook het verwerken van informatie in digitale dossiers is op dit moment niet mogelijk en zal op een later tijdstip moeten gebeuren. Afspraken met
Cliënten van het maatschappelijk werk op de VitrasCMD-kantoren gaan gewoon door, maar dan zonder koffie…

Veel inwoners van Nieuwegein kunnen niet douchen, niet bellen, niet op internet, hun koelkast en diepvries werken al twaalf uur niet meer en er is geen verlichting. De gemiddelde leeftijd van cliënten die zorg thuis ontvangen is 83 jaar. Dit is een kwetsbare groep waar extra aandacht naar uit moet gaan.

VitrasCMD biedt al ruim 50 jaar zorg, hulp- en dienstverlening. In de vorm van verzorging en verpleging thuis, aanvullende gemaksdiensten en cursussen, consultatiebureau, hulpmiddelen als bedden, rolstoelen, krukken en klossen. Ondersteuning bij sociale, psychische of financiële problemen is mogelijk via maatschappelijk werk en thuisbegeleiding. VitrasCMD – in bezit van het kwaliteitskeurmerk HKZ – blijft werken aan de verbetering van de hulp aan haar cliënten. Zo heeft VitrasCMD deelgenomen aan het ontwikkelprogramma In voor Zorg! Verder is VitrasCMD kernpartner in het Centrum voor Jeugd en Gezin en neemt zij deel aan het innovatieve programma Sociaal Werk in de Wijk.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren