Vijftien inwoners uit Nieuwegein overleden aan Corona

Het aantal Corona besmettingen in de gemeente Nieuwegein is sinds maandag 26 oktober jl. gestegen met 24 gevallen. In totaal zijn er nu 1.019 Corona besmettingen bekend in onze stad.

Onder de Nieuwegeiners zijn nu 53 ziekenhuisopnames geregistreerd. Hiernaast steeg het aantal sterfgevallen sinds maandag 26 oktober met één. Er zijn tot vandaag in totaal vijftien inwoners uit Nieuwegein overleden aan het Coronavirus (COVID-19) sinds het uitbreken er van.

Boven: het Corona verloop in Nieuwegein sinds de eerste Corona golf tot maandag 26 oktober jl.

Afgelopen maandag kwamen er in de provincie Utrecht 851 nieuwe Corona besmettingen bij. Dat zijn er 214 minder dan een dag eerder, toen waren het er 1065.

Regio Utrecht
Ook in de provincie Utrecht is de landelijke trend in de cijfers terug te zien. Drie weken geleden kwamen er in een week tijd 4239 nieuwe patiënten bij. De week erna waren dat er 5180 (22 procent stijging) en afgelopen week waren het er 6090 (17,5 procent stijging).

Gemiddeld zit de regio Utrecht boven het landelijk gemiddelde als je kijkt naar het aantal besmettingen. In de provincie zijn afgelopen week 461 besmettingen per honderdduizend inwoners gemeld. Landelijk ligt dat op 357 besmettingen.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk